Annett Andriesen

Trilando

impresariaat

Annett Andriesen (Alt/mezzo)Zij  maakte haar debuut bij De Nationale Opera in 1977 in de legendarische Elektra – productie (Richard Strauss) van regisseur Harry Kupfer. Haar operadebuut maakte zij bij Opera Forum (thans Nederlandse Reis Opera) in de rol van Orfeo (Gluck) in 1974 . In de afgelopen 40 jaar zong zij in ruim 100 verschillende opera’s bij De Nederlandse Opera, de Vlaamse Opera, Opera Forum, Opera Zuid en diverse gezelschap¬pen in Europa en de USA, waaronder Teatre Liceu in Barcelona en de San Francisco Opera. Tot haar repertoire behoren rollen als Fricka (Die Walküre), Erda (Ring), de Gravin (Pique Dame), Ulrika (Un Ballo in Maschera), Fortu¬nata (Satyricon), Frau Mary (Fliegende Holländer), Suzuki (Butterfly), La Zia Principessa (Suor Angelica), La Prieure - MMe Croissy (Les Dialogues), Azucena (Il Trovatore), Klytaemnestra (Elektra), Kostelnicka (Jenufa) en Kabanicka (Kabanova), etc.

Zij heeft diverse premiéres van opera's van Nederlandse componisten gezongen w.o. AXEL (Van Vlijmen/De Leeuw), NAIMA (Theo Loevendie), Dr. FAUSTUS (Konrad Boehmer), Raaff (Robin de Raaff), RIXT (Henk Alkema), alsmede muziektheater werken van Wim Stoppelenburg, Tera de Marez Oyens, Willem van Manen, Ilse v.d. Kasteelen e.a.

In 2010 zong zij bij De Nederlandse Opera in een productie tijdens het Holland Festival, de wereldpremière van A Dog’s Heart van Alexander Raskatov.Zij heeft deze rol in maart 2013 in de Scala van Milaan gezongen en in januari 2014 in Lyon.

is als adviseur en bestuurslid  verbonden aan diverse instellingen op het gebied van de podiumkunsten. Zij produceerde twee groot gemonteerde opera’s, waaron der Opera RIXT en de opera BONIFACIUS. Zij is als docente zang verbonden geweest aan het Conservatorium van Amsterdam.  Momenteel is zij daar nog  coördinator en docente van de Master SingerPerformer.  Zij was voorzitter van de adviescommissie Opera- en Muziektheater bij het Fonds voor Podiumkunsten. Onlangs trad zij toe als adviseur bij de Raad voor Cultuur voor opera en muziektheater.  Zij was voorzitter van de TV serie Una Voce Particolare en zat in de jury bij de laatste Grande Finale van dit NCRV programma. Sinds 2009 is zij vaak te gast bij het panel van Discotabel (NTR). Zij is regelmatig lid van een jury bv in Dublin bij het Veronica Dunne Zangconcours, bij de Stichting SJMN, bij st. Classic Young Master, Afgelopen npvember en in 2014 in Rome voor het Concours Musica Sacra, Zij geeft masterclasses in Sulmona, Lodz en Rome.

Zij is sinds 2007 artistiek en zakelijk directeur van het befaamde Internationaal Vocalisten Concours IVC ’s-Hertogenbosch.


Trilando - impresariaat