Raoul Reimersdal

impresariaat

Trilando

 

Raoul Reimersdal (bariton)

 

 

 

De lyrische bariton Raoul Reimersdal studeerde tussen 2009 en 2015 klassieke zang en opera bij Frans Kokkelmans aan het conservatorium van Maastricht. Dit was een tweede ambitie, ontstaan tijdens zijn studie fiscaal recht die hij ook in Maastricht met goed gevolg heeft afgerond.

 

Tijdens zijn studie heeft hij al diverse gelegenheden gehad zich te profileren in verschillende operarollen. Hij begon in 2010 als Don Alhambra del Bolero in The Gondoliers van Gilbert en Sullivan. Deze bas-baritonrol werd in 2011 gevolgd door zijn eerste baritonrol als Le Gendarme in Les Mamelles de Tirésias van Poulenc.

 

In de jaren daarna heeft hij zich in beide registers verder ontwikkeld met Frank in “Die Fledermaus” van J. Strauss, Papageno in “Die Zauberflöte” van Mozart, Kezal in “Die verkaufe Braut” van Smetana, Argante in “Rinaldo” van Händel, en Conte Almaviva in “Le Nozze di Figaro” van Mozart.

 

Ook heeft hij een grote passie voor het oratorium. Naast het Requiem en de Vespers heeft hij diverse malen de Krönungsmesse van Mozart gezongen, waaronder de bekende uitvoering tijdens de muziekdagen in Eys in 2014. Hij zong het requiem van Fauré, Mirror of Perfection van Blackford, die Schöpfung van Haydn en twee wereldlijke cantates van Bach; de Kaffeekantate en de Bauernkantate.

 

Naast zijn uitvoeringspraktijk heeft hij de afgelopen jaren een groeiende interesse gekregen te werken als zangdocent. Bij groeiende interesse van zangers en koren zal hij zich zeker ook meer hierop gaan toeleggen.

 

Trilando - impresariaat