Raymond Modesti

impresariaat

Trilando

Raymond Modesti (bas)

 

 

Raymond's zangcarrière begon aan de Los Angeles Lyric Opera Company, waar hij als tienjarige jongenssopraan debuteerde in La Bohème. Deelname aan nog meer producties w.o Gianni Schicchi en Amahl and the Night Visitors en concertoptredens deden zijn verlangen naar een toekomst op het podium gestaag groeien.

 

In de Verenigde Staten nam hij zanglessen bij de Italiaans-Amerikaanse bas Giorgio Tozzi. Met zijn deelname aan het zangconcours, Young Singers of America (gefinancierd door de The Juilliard School of Music) won hij een studiebeurs voor Europa.

 

De keus viel op het Koninklijk Conservatorium voor Muziek in Den Haag, waar hij cum laude afstudeerde bij Herman Woltman.

Vervolgens ging hij naar Italië en studeerde bij Ettore Campogalliani. Daarna verhuisde hij naar Duitsland om zich o.l.v. Hans Hotter verder te specialiseren in de Duitse Liedkunst. Maar daar bleef het niet bij. In de loop der tijd bouwde hij aan een uitgebreid repertoire van niet alleen Duitse, maar ook Russische, Amerikaanse en Franse liederen en Oratorium.

 

Zijn operacarrière bevat meer dan 60 hoofrollen zoals die van Don Basilio (Barbier van Sevilla), Zacharia (Nabucco), Daland (Fliegende Holländer), Sarastro (Zauberflöte), Don Medigua (El Capitan van JP. Sousa), Don Quichot van J. Massenet en vele andere baspartijen.

Hij trad op in talloze Duitse theaters, maar zijn groeiende reputatie voerde hem ook naar podia in Oostenrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Brazilië en Australië.

 

Als directeur van de International Belcanto Academy zet Raymond zijn uitgebreide kennis en ervaring in voor de bij- en nascholing van afgestudeerde conservatoriumstudenten, maar ook voor de coaching van zangers met een reeds gevestigde reputatie.

 

Trilando - impresariaat