Jan Willem van der Hagen

Trilando

impresariaat


Jan Willem van der Hagen (bariton)
Na aanvankelijk hoorn gestudeerd te hebben aan het Utrechts Conservatorium begon Jan Willem van der Hagen zijn studie Solozang / Opera aan het Conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink, alwaar hij als Uitvoerend Musicus afstudeerde.


Jan Willem volgde masterclasses bij o.a. David Wilson Johnson, Rudolf Pernay.


Bij de Internationale Festspiele werd hij geëngageerd in Bayreuth als Graf Almaviva in Le Nozze di Figaro, en in Weikersheim als Dancaïro in Carmen. In Stuttgart zong Jan Willem solistisch in Bach's Matthäus Passion met de Gächinger Kantorei o.l.v. Helmuth Rilling.


Op verschillende podia vertolkte Jan Willem rollen zoals Falke (Fledermaus), Papageno (Die Zauberflöte), Guglielmo (Cosi fan tutte), Aeneas (Dido and Aeneas) en Silvio (I Pagliacci).

Opera Zuid engageerde hem voor Larkens (La fanciulla del West) o.l.v. Ed Spanjaard, Silvano (Un ballo in maschera) o.l.v. Laurent Wagner, Lido Bootsman en the Guide (Death in Venice) o.l.v. James Lockhart, La Speranza (Orfeo) en Il dottore (Macbeth) o.l.v. Junichi Hirokami.


In het kader van WereldMuziekConcours, WMC, in Kerkrade zong hij met veel succes de rol van Sancho Pancha in de Man van La Mancha tijdens een tournee door Limburg en Duitsland.


Op het concertpodium is Jan Willem van der Hagen zeer actief en regelmatig te horen in werken zoals het Requiem Fauré, Carmina Burana, Matthäus- en Johannes Passion,  La petite messe solennelle, Ein deutsches Requiem, Die Schöpfung en Elias. Enkele malen vertolkte hij met verschillende orkesten de Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler.


Jan Willem zong de rol van Germano in La scala di seta van Rossini o.l.v. Jeroen Weierink   in een regie van Elsina Jansen en onlangs de rol van Alberich in de zeer succesvolle productie 'Ringetje' van De Nederlandse Opera, een beknopte versie van Der Ring des Nibelungen met het Holland Symfonia o.l.v. Hans Leenders en in een regie van Lotte de Beer.


Jan Willem van der Hagen is tevens verbonden aan Cappella Amsterdam o.l.v. Daniël Reuss.Trilando - impresariaat