Marcel van Dieren

Trilando

impresariaat

Marcel van Dieren (bas/bariton)De bariton Marcel van Dieren studeerde aan het Conservatorium van Tilburg bij Frans Fiselier. Daarna werd hij gecoacht door James McCray (leerling van Mario del Monaco) en sinds 2008 door Gemma Visser. Eerder studeerde Marcel aan de MusicAllFactory in Tilburg om zich te bekwamen in het musicalvak.


Zijn operadebuut maakte Marcel in 2005 met de rol van Mister Astley in de Prokofjev opera "De Speler" bij Opera Zuid. Daarna heeft hij vele opera-, operette- en musicalrollen gezongen bij ondermeer Opera Zuid, Opera Spanga, het Productiehuis Jeugdconcerten Concertgebouw Amsterdam, Joop van den Ende Theaterproducties, Barokopera Amsterdam en het Duitse Theater Hagen.


Tot zijn belangrijkste successen op de bühne horen rollen als Germont in La Traviata (Verdi), Sharpless in "Madama Butterfly" (Puccini), Ford en Pistola in "Falstaff" (Verdi), Escamillo in "Carmen" (Bizet), Tonio in "I Pagliacci" (Leoncavallo), Aeneas in "Dido and Aeneas" (Purcell), Masetto in "Don Giovanni" (Mozart), The Learned Judge in "Trial by Jury" (Sullivan), The Beast in "Beauty and the Beast" (Menken) en Scar in "The Lion King" (John).


Ook op het concertpodium is Marcel van Dieren vaker te bewonderen.

Zijn repertoire omvat ondermeer alle grote Bach oratoria, de Requiems van Fauré, Duruflé en Brahms, Elias (Mendelssohn), Petite Messe Solennelle (Rossini), Die Sieben Worte Christi am Kreuz (Franck) en Via Crucis (Liszt).

Marcel zong vele liederencycli in zeer diverse talen. Voorbeelden hiervan zijn Franse mélodies zoals "Don Quichotte à Dulcinée" (Ravel), maar ook de Poolse "Trzy Piesni (Górecki), de "Songs of Travel" (Vaughan Williams) en de beroemde "Dichterliebe" (Schumann).


Naast zijn drukke uitvoeringspraktijk is Marcel actief als zangpedagoog.


Trilando - impresariaat