Matthijs Mesdag

Trilando

impresariaat

Matthijs Mesdag (bas/bariton)(Bas)-bariton Matthijs Mesdag studeerde in 1989 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig. Daarna volgde hij lessen aan de “Britten-Pears School for advanced musical studies” te Aldeburgh (GB) en bij David Pittman-Jennings te Parijs. Nu wordt hij gecoacht door Brian Masuda.


Hij trad sindsdien op in zeer veel Europese landen, in Japan en in America, onder andere in Carnegy Hall.


Hij heeft een veelzijdige loopbaan in het oratoriumvak, met een repertoire dat zich van Monteverdi tot veel premieres strekt, stijlbewust in elke periode.


Als liedzanger heeft hij vele succesvolle recitalprogramma’s kunnen verzorgen bij de vereniging “Vrienden van het lied” met pianisten Vaughan Schlepp en Maarten Hillenius.


De laatste jaren ligt het zwaartepunt van zijn werkzaamheden op operagebied, als solist in diverse producties, meest recent de rol van Betto in de verfilming van “Gianni Schicchi” van Puccini door Opera Spanga.

Als koor- en ensemblezanger is hij sinds de oprichting verbonden aan het “Amsterdam Baroque Choir” o.l.v. Ton Koopman en als freelance zanger bij de Nationale Opera te Amsterdam

 


Trilando - impresariaat