De musicerende engelen

impresariaat

Trilando

De musicerende Engelen

 

Het beroemde schilderij ‘’de musicerende engelen’’ van de middeleeuwse Vlaamse schilder Hans Memling wordt letterlijk tot leven gewekt door de dames van Reincarnatus.

 

In hun exclusief kerstconcert hullen zij zich in de gewaden van dit prachtige schilderij dat heel vaak model heeft gestaan voor vele kopiisten van middeleeuwse muziekinstrumenten.

Tijdens het bijzondere concert speelt Reincarnatus kerstliederen uit de Middeleeuwen maar ook kerstliederen uit deze tijd, gebruikelijk voorzien van de nodige boeiende informatie al dan niet met een humoristische inslag……

Zoals bijvoorbeeld het bekende romantische beeld van engeltjes die op hun schalmeien spelen…

 

Reincarnatus bestaat uit 7 professionele, vrouwelijke musici waarbij de groep middeleeuwse instrumenten combineert met popinstrumenten.

Tijdens de kerstconcerten gebruikt de groep vooral de traditionele, middeleeuwse en Keltische muziekinstrumenten, bestaat de groep uit 5 musici en zijn de optredens afhankelijk van het bezoekersaantal semi-akoestisch.

Het instrumentarium van Reincarnatus tijdens de kerstconcerten bestaat o.a. uit:

 

Vedel, harp,sleutelvedel, draailier, trumscheit, bouzouki, schalmeien, doedelzakken, blokfluiten, hummeltje, slagwerk/ percussie.

De groep zingt meerstemmig in het Latijn en middeleeuws Frans en Engels.

Zowel in Nederland als in het buitenland treedt de groep in de maand december op met dit sfeervolle kerstprogramma , meestal op prachtige locatie zoals kloosters, kerken en kapellen.

 

Trilando - impresariaat