de Eurosingers - Marjon Lambriks


de Eurosingers


Ben jij gek op zingen droom jij ervan om op het podium te staan? Ben je ambitieus en in de leeftijd tussen de 8 en 18 jaar ?

Wil je je stem verder ontwikkelen en streef je naar een professionele carrière?


Dan kun je, mits je voldoende talent en motivatie hebt, deel uitmaken van het Jongerenkoor de EUROSINGERS.

De EUROSINGERS is een onderdeel van Centrum voor Muziek en Theater(www.cmtnederland.nl)  en staat onder de artistieke leiding van de bekende opera en operette zangeres MARJON LAMBRIKS

CMT helpt talentvolle en ambitieuze zangers en zangeressen op weg naar een professioneel podium door individuele coaching, begeleiding en het geven van workshops en masterclasses.


Bij dit internationaal professioneel Jongerenkoor zing je met anderen en krijg je individuele begeleiding. Je zingt ook met bekende zangers en zangeressen en met kleine en grote orkesten. De ene keer sta je in het theater, de andere keer kom je op de radio of de tv. De muzikale leiding is in handen van een professionele dirigent. Voor elk koorlid wordt een persoonlijk ontwikkelingsprogramma opgesteld waarin het leerproces in kaart wordt gebracht.

Het repertoire is heel divers van klassiek tot modern.Marion Lambriks


Marjon Lambriks is geboren in het Limburgse Valkenburg waar haar vader regisseur was van amateurtoneelgezelschappen. In een van de uitvoeringen onder regie van haar vader zong ze een parodie op Carmen. De internationaal bekende tenor Tom Brand ontdekte haar talent. Zij ging zang studeren aan het Conservatorium van Maastricht, daarna bij professor Paula Lindberg in Amsterdam en samen met haar aan het Mozarteum in Salzburg., waar zij de internationaal hoog gewaarde Sängerförderungspreis der Stadt Salzburg won.


Vanaf 1971 was zij verbonden aan de 'Wiener Kammeroper, de 'Wiener Volksoper', de Wiener Staatsoper en de Opera van Wuppertal. Ze was een veel gevraagde gast bij de Festspiele in Bregenz, Zurich en Salzburg.


Marjon Lambriks had haar eigen televisie programma’s in Nederland en Duitsland. Weense liederen en operette stonden daarin centraal. Zij werkte samen met tal van wereldsterren, waaronder beroemde tenoren Pavarotti, Carreras, de Duitse tenor Rudolf Schock en de sopranen Mirella Freni en Joan Sutherland.


Zij trad op met bijna alle grote orkesten. Ze zong onder leiding van internationaal bekende dirigenten zoals Herbert von Karajan, Willi Boskovsky en Leonard Bernstein.


In Nederland was Marjon Lambriks ook actief. Zij zong onder andere samen met de tenoren Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker en de sopraan Eva Maria Westbroek.


In 1993 zong Marjon Lambriks samen met de Wiener Symphoniker in MECC Maastricht. In 2012 en 2013 presenteerde Marjon Lambriks samen met het Limburgs Symfonie Orkest ( LSO ) de nieuwjaarsconcerten.


In oktober 2013 was Marjon Lambriks samen met de internationaal bekende tenor Hubert Delamboye te beluisteren in een liederen recital “Zingen met Passie” in de bibliotheek van het klooster te Wittem, met aan de vleugel Ed Spanjaard.


OP 21 december 2014 soleerde zij op het door CMT georganiseerde Kerstconcert in De Abdij Rolduc in Kerkrade.


Samen met de bariton Frans Kokkelmans en het Jongerenkoor de Eurosingers trad zij op 5 juli 2015 op in de Gillishof in Bocholtz (Nederland).


Vanaf 2013 is Marjon Lambriks Artistiek Directeur van Centrum voor Muziek en Theater (CMT) . Daarnaast coacht en begeleidt ze individueel jonge talenten.


Jan Martens


*Algemeen directeur van Centrum voor Muziek en Theater (CMT)

*Presentator muziekshows en concerten

*Presentator en interviewer bij TV Valkenburg

*Toneelregisseur

*Coaching en training, individueel en in groepsverband (bedrijven en instanties)

*Externe gecommitteerde Hotel Management School Maastricht

*Lid van de klachten commissie Stichting Cicero

*Consultant  Zorggoed Limburg (ZGL)


Trilando - impresariaat