Brigitte van Hagen

Trilando

impresariaat

Brigitte van Hagen (sopraan)De sopraan Brigitte van Hagen is een veelzijdig zangeres.

Opera-ervaring deed ze al vroeg op met de rol van de ijdeltuit in ‘De kleine prins’ van Hajo Boerema, waarvan zij de première zong op 15 jarige leeftijd. Brigitte zong tevens de rol van Susanna in ‘Le Nozze di Figaro’ van W.A. Mozart o.l.v. Tilo Lehmann. In Purcells Dido and Aeneas zong ze de rol van Belinda. In het seizoen 2013/2014 zong ze de rol van Amy Orlando in SCHUIM, een bruisende theateropera, in meer dan 30 theaters door Nederland.

Volgend seizoen doet ze met een nieuwe voorstelling de theaters weer aan.

Renske de Greef schreef het nieuwe verhaal en het script voor As, een apocalyptische opera. Kasper Soeters maakte een geheel nieuw libretto. De regie is dit jaar in handen van Pepijn Cladder.


Samen met de Ethiopische zangeres Minyeshu treedt Brigitte regelmatig op, o.a. in de grote zaal van het BOZAR in Brussel en de Melkweg Amsterdam. Daarnaast heeft ze een duo samen met singer-songwriter Gerhardt. Ze traden onlangs op tijdens de live-stream van TEDxVancouver.


Samen met dirigent en luitist Mike Fentross en zijn La Sfera Armoniosa zong zij een recital in de Philharmonie van Haarlem in het kader van het Frans Hals Festival. Tevens zong ze met Fentross op het Oude Muziek Festival Utrecht. 20 juni j.l. speelden zij samen met Geert Mak tijdens de opening van de zomertentoonstelling in de Krijsraadzaal in het Paleis op de Dam in aanwezigheid van koning Willem-Alexander.


November dit jaar zal zij samen met Henk Neven en La Sfera Armoniosa een Huygens-programma uitvoeren voor het Netwerk Oude Muziek.


Met pianist Jan van Wijk vormt zij een duo met wie zij recitals geeft op podia in Nederland en Duitsland. Zij ontvingen les van Julius Drake en worden gecoacht door Rudolf Jansen en Burkhard Kehring.


Als soliste was Brigitte te beluisteren in o.a. de Johannes Passion en verscheidene cantates en missen van J.S. Bach, het Dixit Dominus van G.F. Händel, het Stabat Mater van G. B. Pergolesi, het Gloria van A. Vivaldi, Petite Messe Solennelle van G. Rossini en het Requiem van W. A. Mozart. Brigitte zong met orkesten als The Paradiso Orchestra, het Valerius Ensemble en Concerto d'Amsterdam.


Brigitte volgde masterclasses bij o.a. Barbara Bonney, Michael Chance, John Norris, Thomas Allen, Barbara Hannigan en Margreet Honig.


Ze behaalde in januari 2013 haar Masterdiploma aan het Codarts Conservatorium Rotterdam bij Roberta Alexander. Tijdens haar studie werd ze tevens gecoacht door Jard van Nes.


Trilando - impresariaat