Deirdre Angenent

Trilando

impresariaat

Deirdre Angenent  (sopraan)In 2002 begint Deirdre Judith Angenent (1984) haar professionele zangopleiding. Ze behaalt in mei 2007 haar Bachelor-examen Zang in de uitvoerende variant aan het ArtEZ- Conservatorium van Arnhem, waar ze studeert bij tenor Harry van Berne. Gedurende het laatste jaar van deze opleiding volgt ze lessen bij mezzo-sopraan Jard van Nes.


Deirdre neemt deel aan vele Masterclasses van o.a Michael Chance, Dennis O’Neill, Gabriella Fontana, Graciela Araya, Roberta Alexander, Hanna Swartz, Tevens heeft ze privélessen van John Norris, Abbie Furmansky, Thomas Michael Allen.


In september 2008 wordt Deirdre toegelaten tot de Dutch New Opera Academy (DNOA) te Den Haag en Amsterdam, onder artistieke leiding van Alexander Oliver. Hiervoor ontvangt ze een studiebeurs van de VandenEnde Foundation.


Opera repertoire bevat Contessa in Le Nozze di Figaro, Ottavia en Virtù in L’incoronazione di Poppea, La femme in La voix humaine, Dido in Dido and Aeneas, Judit in Blaubaards burcht  (Bartók), Lady Billows in Albert Herring en Vitellia in La Clemenza di Tito (met Richard Egarr). Ze zingt met verschillende orkesten, zoals het Nederlands Jeugd Orkest onder leiding van Bas Wiegers (Les illuminations van Britten), het VU- kamerorkest (Liederen van Canteloube) en het HanzeOrkest Zwolle (Wesendonkliederen, Wagner).

In juni 2010 studeert Deirdre summa cum laude af aan de DNOA en ontvangt ze haar Mastertitel in Opera. Door toekenning van de prestigieuze Huygens Talentenbeurs van het Nederlands ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, kan zij verder studeren bij Ira Siff in New York en Thomas Allen in Berlijn.


Voor de zomer van 2012 is haar het befaamde Stipendium voor de Bayreuter Festspiele toegekend door het Wagnergenootschap Nederland. In september 2013 neemt zij deel aan de IVC Wagner Academy in ‘s-Hertogenbosch, waar ze onder andere werkt met Nadine Secunde en Dunja Veyzovic en is ze in november 2013 te horen op het Internationale Wagner Congres te Amsterdam, in samenwerking met De Nederlandse Opera.  In december 2013 maakt ze haar operadebuut als Judit in Blauwbaards burcht van Béla Bartók, met het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder leiding van Jac van Steen. In januari 2014 maakt zij haar solodebuut in de Vier Letzte Lieder van Richard Strauss, met het VO-Orkest onder leiding van Daan Admiraal in de Philharmonie in Haarlem en het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam..


In juli 2014 zingt ze de kwartfinales van de beroemde Belvedère competitie in Düsseldorf. In september 2014 valt ze maar liefst drie keer in de prijzen in de finale van het 50ste Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in Den Bosch. Ze wint daar de publieksprijs, de Opera Nederland prijs en ook de Brava publieksprijs. In oktober 2014 werk ze met HET Symfonieorkest onder leidding van Jan willem de Vriend voor NTP podium. Komende engagementen zijn onder andere Brahms- Ein Deutsches Requiem, Rossini- Petit Messe Solenelle, Händel- Messiah, Mozart- Requiem and Vespers. Momenteel wordt ze gecoached door Peter Nilsson, Ira Siff en Nadine Secunde
Trilando - impresariaat