Kim Savelsbergh

Trilando

impresariaat

Kim Savelsbergh (sopraan)
De nederlandse sopraan Kim Savelsbergh werd direct na haar studie als soliste geëngageerd aan het Staatstheater Kassel (DL). Daar kreeg zij de mogelijkheid om repertoire op te bouwen met lyrische sopraanrollen als o.a. Adina uit L'Elisir d'Amore, Nannetta uit Falstaff  en Susanna uit Le Nozze di Figaro). Tegenwoordig werkt zij als freelance zangeres in binnen- en buitenland.


De afgelopen jaren was zij succesvol te beleven in meerdere grote rollen bij Opera Zuid, te Nederland. Zij vertolkte aldaar de rollen van Gretel in Hänsel und Gretel, Susanna in Le Nozze di Figaro, Sophie in Der Rosenkavalier en Adina in L'Elisir d'Amore. Onlangs kroop Kim in de huid van Manon in de gelijknamige opera van Massenet, wederom bij Opera Zuid. Haar vertolking werd door de landelijke pers unaniem geprezen. In haar jongste productie, Carmen van Bizet geregisseerd door het bekende theaterduo Geert Lageveen en Leopold Witte, heeft Kim's interpretatie van de rol van Micaëla veel lof geoogst.


Komend najaar zal Kim te beleven zijn als Rosalinde in Die Fledermaus. Met deze productie van Opera Zuid, begeleid door de Philharmonie Zuidnederland, zal zij weer touren door heel Nederland.


Kim Savelsbergh studeerde Solozang en Opera bij Mya Besselink aan het conservatorium te Maastricht. Hierna voltooide zij, ondersteund door verschillende nationale en internationale studiebeurzen, haar opleiding aan het Royal College of Music te Londen. Aan beide instituten sloot zij haar zangopleidingen summa cum laude en met onderscheiding af.


Trilando - impresariaat