Marisca Mulder

Trilando

impresariaat


Marisca Mulder (sopraan)De Nederlandse sopraan Marisca Mulder volgde vanaf haar zesde jaar ballet- en vioollessen.

Zij studeerde zang bij Mya Besselink aan het Conservatorium Maastricht, waar zij haar solistische diploma met onderscheiding behaalde.

Vervolgens nam zij les bij o.a. Astrid Varnay in München, Catherine Green in New York

en Karan Armstrong in Berlijn.

Momenteel wordt zij gecoached door Prof. Renate Faltin in Berlijn.


Zij won prijzen tijdens de Koningin Elisabeth Wedstrijd te Brussel en het Cristina Deutekom Concours in Enschede.


Na haar studie werd zij opgenomen in de Operastudio van de Bayerische Staatsoper te München, waar ze Susanna, Despina en Norina vertolkte en met de Bayerische Staatsoper o.l.v. Wolfgang Sawallisch een tournee maakte door Japan.


In Weikerheim (Jeunesses Musicales) zong zij de rol van Susanna in een regie van Guy Montavon, onder de muzikale leiding van Dennis Russell Davies.


Vervolgens ging Marisca Mulder deel uitmaken van het ensemble van het Staatstheater Kassel en bouwde een repertoire op met rollen als Pamina, 1ste Dame, Rosina, Norina, Gilda, Oscar, Gretel en Sophie, waarmee zij te gast was aan de theaters van o.a. Frankfurt, Wiesbaden, Bonn, Essen, Stuttgart en Düsseldorf.


Tevens was zij meerdere malen te gast aan De Nederlandse Opera, o.a. als Frasquita, Juliette en Frasquita.


Aan het Erfurter Theater kon Marisca Mulder de afgelopen jaren haar repertoire in de lyrische richting uitbreiden met rollen als Violetta, Mimì, Liù, Rusalka, Tatjana, Csárdásfürstin, Saffi, Gräfin Mariza, Contessa, Vitellia en Antonia.


Zij werkte mee aan diverse wereldpremières, zoals ”Waiting for the Barbarians” van Philip Glass (optredens in het Barbican Centre in Londen en Het Muziektheater in Amsterdam) en ”The Orphan” van Jeffrey Ching aan het Erfurter Theater.


Marisca voelt zich eveneens thuis in het lied- en oratorio-repertoire en gaf concerten in o.a. Brussel (De Munt Opera), München (Gasteig), Amsterdam (Felix Meritis en Concertgebouw), Venezië (RAI) en Bochum (Ruhrfestival).


Zij werkte samen met dirigenten als Riccardo Chailly, Yannick Nézet-Séquin, Wolfgang Sawallisch, Ingo Metzmacher, Edo de Waart en Adam Fischer in de regies van o.a. Willy Decker, Richard Jones, Gabriele Rech, Peter Greenaway, Saskia Boddeke, Jürgen Flimm, Andreas Homoki, Sebastian Baumgarten en Istvan Szabó.


Recente gastoptredens omvatten de Contessa aan de Opera St. Moritz, Csárdásfürstin aan het Meininger Theater en Staatstheater Kassel, Rosalinde aan het Theater aan het Vrijthof te Maastricht en de Musikalische Komödie Leipzig en Bersi aan het Staatstheater te Nürnberg.

In dit seizoen is zij te beleven als Desdemona en Evita aan het Erfurter Theater.


Trilando - impresariaat