Marleen Everink

Trilando

impresariaat


Marleen Everink (sopraan)
De Nederlandse sopraan Marleen Everink rondde haar bachelor fase klassiek solozang aan het conservatorium in Maastricht af in 2011 met hoge cijfers.

Sinds juni 2013 heeft Marleen ook haar Master in de solozang behaald aan het conservatorium te Utrecht bij Charlotte Margiono, door wie zij nog steeds wordt gecoacht.


Vanaf 2006 zingt Marleen regelmatig solistisch in Nederland en de Euregio. Zij is vooral een veelgevraagd oratorium soliste. Zo zong zij in de Aachener Dom o.a. Schuberts mis in G en Haydns Maria Zellermesse.


Zij zong in uitvoeringen 'From Olivet to Calvary' van J.H. Maunder, in de Mattheus-Passie van Kühnhausen, werken uit Händels Brockes-Passion, Bachs Johannes Passion. Ook in Rossini’s Petite Messe Solennelle en de Messiah van Händel zong zij de sopraansolo’s.

Van Mozart zong zij meermalen zijn Requiem, de Vesperae, de Missa Solemnis in C en zijn Exsultate Jubilate.

Ook in andere stijlen is Marleen gepassioneerd, zo zingt zij veel kamermuziek en lied, ook zong zij mee in het Zuidelijk Theaterkoor van Opera Zuid.


In 2010 zong zij de rol van Gianette in ‘The Gondoliers’ van Gilbert & Sullivan. En in het najaar van 2014 zal zij de rol vertolken van Sonja in ‘Der Zarewitsch’ van F. Lehár.

Marleen won op 9 april 2011 de Music Award in Maastricht. En in juni 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie.


Zij volgde onder andere masterclasses van Rudolf Jansen, Türid Karlsen, Ulrich Eisenlohr, Ruth Ziesak, Jard van Nes, Nelly Miriciociu, Robert Holl, Noemi Zarubova, Joop Schets en Johanna Gutzwiller.

Het ensemble zingen vormt voor Marleen een belangrijk onderdeel van haar muzikale carrière, zo zingt zij via het Schleswig Holstein Festival Chor in grootschalige, professionele koorwerken mee in het buitenland.

Waaronder Beethovens ‘Missa Solemnis’ met het Bamberger Symphoniker en de 8ste Symphonie 'Der Tausend' van Mahler in Praag, Hamburg en Hannover.


Sinds juni 2012 is Marleen aangenomen als freelancer bij het Groot Omroep Koor.