Michal Bitan

Trilando

impresariaat

Michal Bitan (sopraan)Michal Bitan (sopraan) werd op haar zesde jaar in haar geboorteland Israël lid van her Junior Ankor Choir, waarmee ze door Europa en het Midden’Oosten reisde en onder grote dirigenten als Zubin Mehta, Giuseppe Sinopoli, Kurt Masur en Luciano Berio mocht zingen.

Michals eerste opera-optreden was in Tel-Aviv, waar ze met de New Israeli Opera in Mozarts Die Zauberflöte de rol van 1. Knabe vertolkte.

Michal kwam naar Nederland om zich aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verder te bekwamen in opera en Oude Muziek. Onder leiding van Rita Dams, Andrew Schroeder, Peter Kooij, Michael Chance en Jill Feldman behaalde zij haar bachelor- en masterdiploma’. Michal werkte in masterclasses en projecten ook met onder anderen Andreal Scholl, Della Jones, Nancy Argenta, Peter Harvey, Peter van Heyghen en Bartold Kuijken.

In 2013 vertolkte Michal de rol van Dorinda in Händels Orlando met Opera Valiante. In 2014 maakte zij haar Duits operadebuut als Königin der Nacht in Mozarts Die Zauberflöte in Theater Lüneburg. Recente rollen waren Sephise in L’Europe galante van Campra oner Sébastian Marq en de titelrol in Iphigénie en Tauride van Gluck. Ze tourde ook met de Nederlandse avantgarde  dansgezelschap T.R.A.S.H. in de producties Iza, Sofia, Disorderly Conduct en Enchanted Room.

In 2010 richtte zij met de bariton João Paixão het Oude-muziekensemble A Dialogue on a Kiss op, waarmee ze diverse Bach- cantates en Elizabethan lute songs uitvoerde. Haar huidige projecten omvatten een monodrama van Grigory Frid en cd-opnames met de Amerikaanse luitist Earl Christy.Trilando - impresariaat