Valerie Vervoort

Trilando

impresariaat

Valérie Vervoort-Lawson (sopraan)De Belgische sopraan Valérie Vervoort-Lawson studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, aan de Brooklyn Conservatory of Brooklyn College in NY en

aan de Operastudio Vlaanderen in Gent. Daarnaast volgde ze een heleboel masterclasses en zomercursussen (VoicExperience in Florida, IIVA in Italië, IVAI in Israël en Lidal North in Oslo).


Ze behaalde de 1e prijs op de internationale wedstrijd José Augusto Alegria (november 2007) en is finalist van de Elardo Competition (juli 2008) alsook van de International Rotary Opera Competition (Lisbon, mei 2010). In 2005 was ze reeds halve finalist van de internationale zangwedstrijd van Verviers. Dankzij beurzen kreeg ze steun van de Vlaamse Gemeenschap, VoicExperience, de Intermezzo Foundation en de Robus Stichting.


Ze vertolkte volgende rollen: Elle (La Voix Humaine, Poulenc), La Prima Cercatrice, La Prima Conversa, Suor Dolcina, Suor Genovieffa (Suor Angelica, Puccini), Laetitia (The Old Maid and the Thief, Menotti), Yvette, Lisette (La Rondine, Puccini), Peony (A Childhood Miracle, Rorem), Polly (The Three Penny Opera , Weill), Atalanta (Serse, Händel), Blondchen (Die Entführung aus dem Serail, Mozart), Pamina (Die Zauberflöte, Mozart), Noémi, Cendrillon (Cendrillon, Massenet), Gilda, Contessa di Ceprano, Paggio (Rigoletto, Verdi), Claudia (Nine, Yeston), de sopraan rol in Candle Light, Love Story (Arne Werkman) en Europera5 (Cage).


Tijdens zomercursussen vertolkte ze scènes als Sophie (Werther, Massenet), Nannetta (Falstaff , Verdi), Gretel (Hänsel und Gretel, Humperdinck), Zerlina (Don Giovanni, Mozart) en Adina (l'Elisir d'Amore, Donizetti).


Valerie nam deel aan verschillende producties van het muziektheatergezelschap Salomee Speelt, meer bepaald “Moskou – New York” (2009, Arenberg Schouwburg in Antwerpen & 2011, JCC in New York) en “Le Bel Indifférent in Transit” (’t Raamtheater, 2006). Sinds 2008 maakt ze deel uit van het gezelschap Opernwerkstatt am Rhein. In Portugal vertolkte ze de “Gloria” van Vivaldi (2009) met het “Orchestra do Minho”. Ter gelegenheid van de opening van het station van Luik, zong ze live voor RTBF tijdens de show “Gare à vous” van Dragone. Deze show werd later heruitgezonden door ARTE. In 2009 zong ze tijdens de “Joodse Humoravonden” doorheen Vlaanderen, ter gelegenheid van het Joods Cultuur Festival en vertolkte ze werken van o.a. Bernstein, Gershwin en Weill.


Valérie concerteerde met de Brooklyn College orchestra, het Vlaams Radio Orkest, het Spectra Ensemble, het Charlemagne Orkest, het Intermezzo Festival Orchestra, het Orchestra do Minho, het Zomeraopera orkest (Alden Biesen) en het Hermes Ensemble.


Ze gaf concerten in Europa, de Verenigde Staten, Israël, Hong Kong en Qatar. Valerie nam op voor de Spaanse Televisie, de Portugese Radio Antena 2, ARTE, Exqi TV, RTBF en treedt geregeld op met de pianisten Jill Lawson en Nicolas Callot. In kamermuziek hoorden we haar met Law3on, Hommages en het Enigma Ensemble.


Ze werkte samen met hedendaagse componisten zoals Arne Werkman, Adam Gorb, Denis Bosse en Hanne Deneire. In november 2010 bracht Beeldenstorm een nieuwe CD uit met muziek van Hanne Deneire, waarbij Valerie werken zingt voor sopraan, viool, cello en piano (“Katsu” en “Wolf”).

Valérie geeft les aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als assistente van Stephanie Friede.


Trilando - impresariaat