Clara Inglese

Trilando

impresariaat

Clara Inglese (sopraan)Het zijn ronkende namen uit de muziekwereld die Clara Inglese, een Belgisch-Italiaanse sopraan, opgemerkt hebben en haar aanmoedigden om te gaan optreden.

En dat heeft ze gedaan op menig podium:

in het koor van de Sirènes van Debussy, onder leiding van Louis Langrée in o.a. de Bozar in Brussel en de Filharmonische zaal in Luik. Ook als soliste telt ze mee; zo was ze al te zien in o.a. het Kasteel van Genval, in de Ferme du Biéreau in Louvain-la-Neuve, in het Minard Theater in Gent, en in het Auditorium van het Parco della Musica in Rome.

Ze heeft eveneens haar stem geleend aan een nieuwe BBC-serie, Parade’s

End, onder leiding van Dirk Brossé. In Brussel is ze aangesloten bij het Ensemble van Solisten van de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel. In dit kader werkt ze regelmatig samen met organisten als Benoît Mernier, Arnaud Van De Cauter en Roland Servais, met wie ze een uitgebreid repertorium van barokke en klassieke werken voorstelt.


Haar jarenlange ervaring als dwarsfluitspeelster en violiste - waarmee ze diverse prijzen en beloningen in de wacht sleepte - was hiervoor een inspiratiebron. Maar dat is niet alles, haar polyvalente repertorium zorgt ervoor dat ze regelmatig uitgenodigd wordt om op te treden in de Music Village, waar ze met totaal andere muziekregisters in contact komt.


Clara Inglese heeft diverse rollen gespeeld in Brussel : Mabel (The Pirates of Penzance, van Gilbert

and Sullivan), Bastienne (Bastien und Bastienne, van Mozart), Gretel (Hansel und Gretel, van Humperdinck) en in productie van de Opera Zuid van Maastricht : Thérèse (Les Mamelles de Tiresias, van Poulenc).

Binnenkort mogen we Clara Inglese verwachten als soliste ter gelegenheid van het Bach Festival van Toul (Frankrijk). Momenteel verdiept Clara zich in hedendaagse creaties en zal ze deelnemen aan wereldpremières als daar zijn : Ophélia, van Adrien Tsilogiannis (stuk voor sopraan, harp en cello) in het Muziekinstrumentenmuseum (MIM, Brussel), en andere producties in het kader van « Mons – Europese

culturele hoofdstad 2015 » (meer informatie volgt nog).


Naast haar deelname aan een indrukwekkend aantal master classes in Europa (België, Nederland,

Groot-Brittannië, Spanje, Italië), heeft Clara haar stem en kunnen ook verder geperfectioneerd bij drie

internationale bekendheden van de belcanto : Nelly Miricioiu, in Londen en in de Bel Canto Summer School

(International Vocal Competition ‘s-Hertogenbosch) ; Renata Scotto, in de Opera Studio Santa Cecilia

(Rome, Accademia Nazionale di Santa Cecilia, dank zij de vrijgevigheid en steun van de Rotary Club van

Brussel-Erasmus) en Luciana Serra in het Teatro delle Muse in Ancona (Italië), in de Cité Internationale

des Arts in Parijs en aan de Arte del Belcanto in Lugano (Zwitserland).


Niet alleen heeft Clara een diploma van de Conservatoria van Brussel (klas van Marcel Vanaud), Maastricht (klas van Yvonne Schiffelers, Erasmusprogramma) en het Institut de Musique et de Pédagogie in Namen (waar ze in 2012 een Master behaalde in lyrische zang met grootste onderscheiding - klas van Benoît Giaux en Ana Camelia Stefanescu), ze is ook nog eens gediplomeerd licentiate en geaggregeerde in Romaanse talen en literatuur (UCL).

Haar artistieke projecten geven goed weer hoe ze zang en literatuur wil verweven met mekaar.Trilando - impresariaat