André Post

Trilando

impresariaat

André Post (tenor)De Tenor André Post studeerde aan het conservatorium van Zwolle bij Felix Schoonenboom en later aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Diane Forlano en Rita Dams waarna hij zijn studie vervolgde aan het Internationaal Opera Centrum te Amsterdam o.l.v. Hans Nieuwenhuis en Winfried Maczewski.Hij volgde lessen bij Charlotte Margiono en wordt momenteel gecoached door Margreet Honig en Dunja Vejzovic.André Post begon  zijn  carrière met ondermeer de rol van Bajazet in Händels Tamerlano met het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven: De rol van Vogelsang in Der Schauspieldirektor met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philip Entremont tijdens de Uitmarkt in 1999(TV registratie),de rol van Male Chorus in Brittens The Rape of Lucretia o.l.v. Richard Bradshaw,Don José in Peter Brooks La Tragédie deCarmen in een regie van Pierre Audi,Rêves d'un Marco Polo van Claude Vivier in een regie van Pierre Audi en Reinbert de Leeuw tijdens het Holland Festival ,Thibault in  Les vêspres Siciliennes van G.Verdi in de NPS matinee o.l.v. Paolo Olmi  en de titelrol in Gounod's Faust te Heerlen.Flaminio in L'Amore dei Tre Re van Montemezzi o.l.v. Giuliano Carella in de NPS matinee en de wereldpremière van Songs of Oblivion van Jeppe Moulijn.Onder leiding van Jurjen Hempel zong hij Charles Lindberg in Der Lindbergflug van Kurt Weil.


Op het gebied van oratorium soleerde hij in de Mathäus passion van Bach met o.a.:het Münchner motettenchor o.l.v. Heiko Siemens,met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Christoph Rademann en later met Daniel Reuss.Tevens  met het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard en met het Residentie Orkest o.l.v. Jos Vermunt.Hij vertolkte het Requiem van Schumann met het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden en Bachs Jagdcantate met het Combattimento Consort o.l.v. Jan - Willem de Vriend en het Verdi Requiem met Holland Symfonia o.l.v. Ed Spanjaard.Zijn repertoire omvat eveneens Haydns Die Jahreszeiten en Die Schöpfung,de Messa di Gloria van Puccini Mahlers das Lied von der Erde (Schönberg Fassung)met het Brussels kamermuziekensemble Oxalys alsmede de Faustsymfonie van Liszt met het Nederlands Philharmonisch  Orkest o.l.v. Thomas Dausgaard,en de Negende Symfonie van Beethoven met het LSO o.l.v. Ed Spanjaard.


Engagementen omvatten o.a. Tamino in  Die Zauberflöte en Rodolfo in La Bohème van Puccini bij Opera Zuid,Ruiz in Il Trovatore o.l.v. Fabio Luisi voor de Bregenzer Festspiele,Pang in Turandot bij de Nationale Reisopera Ulrich Eislinger in Die Meistersinger van R.Wagner o.l.v. Stephan Soltesz in Essen,Rodolfo in La Bohème in een regie van Carlos Wagner voor Zomeropera Alden Biesen.Erster Gefangener in Fidelio o.l.v. Edo de Waart bij  De Nederlandse Opera,Siminov in de wereld première van Wet Snow van Jan van de Putte bij de Reisopera en het Holland Festival.Achtung Aufname en Malpopita met de Ebonyband o.l.v. Werner Herbers in de NPS matinee (TV registratie),Meister Zorn  in Die Meistersinger in het Grand Thêatre de Genève,Le mystère de la Nativitévan Frank Martin met het Radio Fhilharmonisch Orkest o.l.v.Marc Soustrot.Guillot in Manon van Massenet bij de Reisopera.Koning Redbad in de wereldpremière van Henk Alkema's opera Bonifacius  in een regie van Peter te Nuyl

Cassio in Otello in Amsterdam o.l.v. Jan Stulen en Jan Bouws,Duca in Rigoletto in Noordwijk,Alfred in Die Fledermaus met het Vlaams Radio Orkest in Flagey te Brussel en het  Concertgebouw te Amsterdam.Daarnaast werkte hij met Musica ad Rhenum o.l.v. Jed Wentz aan een CD opname van La Clemenza di Tito waarin hij de titelrol vertolkte alsmede een CD opname van Das Lied von der Erde (Schönbergfassung) met het Brusselse ensemble Oxalys en Tremate empi Tremati van van Beethoven met de Radio Kamer Philharmonie o.l.v. Jan Willem de Vriend . Alfredo in La Traviata in Sint Truiden in een regie van Dagmar Pischel en de Grosse Messe in C van Mozart met het Radio Symfonie Orkest in Belgrado.

In oktober 2007 werd André Post uitgenodigd door het Istituto Italiano di Cultura om zijn bijdrage te leveren aan het Pavarotti memorial Event in de Oude Kerk te Amsterdam .Dit Event werd op 90 verschillende plaatsen op de wereld gehouden ter nagedachtenis aan de tenor Luciano Pavarotti.


Recente engagementen zijn o.a.: Het Stabat Mater van Rossini met het Brabants Orkest o.l.v. Louis Buskens,

Arturo in Lucia di Lammermoor voor Internationale Opera Producties,Jaquino in Fidelio en Froh in Das Rheingold bij de Nationale Reisopera alsmede de Tenorpartij in de Opera Ça Ira van Roger Waters (Pink Floyd) voor War Child.(Zie ook "Actueel" in het navigatie menu.)Belmonte in Die Entführung aus dem Serail voor Zomeropera Alden Biesen.Das Lied von der Erde van G.Mahler in de Schönbergfassung voor de IJ-salon (ensemble uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. de Chinese dirigente Xian Zhang.Alfredo in Die Fledermaus van Johan Straus met het Orkest van het Oosten o.l.v. Jan-Willem de Vriend, Britttens War Requiem in Berlijn Amsterdam en Leiden, Abraham and Isaac  van B.Britten op de Rotterdamse Operadagen en een Benefietconcert op Curacao samen met mezzo-sopraan Tania Kross


Toekomstige engagementen zijn o.a.: Faust van C.Gounod in o.a. de Arnhemse Schouwburg.Het Verdi requiem met het Gelders Orkest  en Don Jose in Carmen met Magogo kamerorkest o.l.v. Arjan Tien

Das Lied von der Erde met Camerata KCO ( musici uit het Concertgebouworkest) in Rome, Turijn en Parijs. Edwin in " Die Csardasfürstin" in Zwitserland.

La Boheme in het nieuwe Nationale Opera Festival en de wereld première van het stuk " The idea of Peace" van Adrian Williams in Utrecht. De Nicolas Cantate van B.Britten in het Concertgebouw in Amsterdam, Beethoven 9 met het Orkest van de 18e Eeuw in de Doelen te Rotterdam, Matthäus Passion van Bach in de Onderzeebootloods te Rotterdam.


Trilando - impresariaat