Bart Verhagen

impresariaat

Trilando

 

Bart Verhagen (tenor)

 

 

Bart Verhagen (1983) studeerde Klassieke Zang aan het Conservatorium in Maastricht. In 2012 behaalde hij zijn bachelordiploma Uitvoerend- en Docerend Musicus.

 

In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma. Hij studeerde bij Frans Kokkelmans en Jon Thorsteinsson. Recent was Bart als solist te horen in de Krönungsmesse van Mozart, het Requiem van Mozart, Requiem van Chilcott, Les Sept Paroles du Christ van Dubois en de Paukenmesse van Haydn. Hij neemt deel aan het Schutz-Monteverdi Consort, waar hij onder andere de tenorsolo’s in de Mariavespers van Rosenmöller en de Monteverdi-vespers zong. Hij treedt regelmatig op met zijn ensemble Confetti Musicali waarmee hij een divers programma verzorgt.

 

Ook is Bart actief als koorzanger in binnen- en buitenland. In 2012 nam hij deel aan het Schleswig-Holstein Musik Festival-koor. Met dit koor gaf hij ook enkele concerten in Frankrijk en China. In 2014 zingt hij mee met het Nederlands Kamerkoor.

 

Naast zijn werkzaamheden als zanger volgt Bart de opleiding aan het Lichtenberger Instituut in Darmstadt. Ook is hij als docent verbonden aan het Conservatorium van Maastricht waar hij de lessen Methodiek Zang en Performance verzorgt.

 

Trilando - impresariaat