Harrie van der Plas

Trilando

impresariaat


Harrie van der Plas        (tenor)
De rosmalense tenor Harrie van der Plas studeerde aan het conservatorium in Maastricht en aan „der Opernschule der Staatliche Hochschule“ in Karlsruhe.


  Aan het „Badische Staatststheater“ in Karlsruhe, werd hij al tijdens zijn studie (1996) geengageerd  en kon in die tijd een groot repertoire opbouwen in het italiaanse en franse vak (La boheme, La Traviata, Lucia, Manon, Romea et Juilette, Faust en vele andere rollen).


Als veel gevraagde tenor gasteerde hij in Berlijn, Hamburg, Brussel, Rouen, en natuurlijk ook in Nederland bij “de nationale reisopera” (La Boheme, Maria Stuarda, Norma)  Opera Zuid (Un Ballo in Mascera, Carmen). In Wenen heeft hij jarenlang Don Josee in Carmen gezongen en zong met groot succes de rol van Barinkay (Der Zigeunerbaron) bij de “See-Festspielen Mörbisch die als DVD zeer goed verkocht word.


In 2001 haalde het “Staatstheater am Gaertnerplatz” hem naar München. . Hij zong er o.a. Wherter, I Masnadieri, Giovanna d’Arco, en heeft er ondertussen ook zijn 100-ste Rodolfo (La Boheme) gezongen.


In 2013/2014 zong hij in Weimar (Arabella) en Modena (Salomé) . In mei 2014 zong hij bij de “Festspielen Baden-Baden”  Faust,  in Luxemburg Alfred in der Fledermaus, de rol die hij in december ook in München ten gehore zal brengen.


Vanaf  september 2014 is hij ook weer terug in Karlsruhe, waar hij  zijn mederwerking verleent aan de opera “Verlobung im Traum”.


Hij werkte samen dirigenten als Marcello Viotti, Antonio Guadagno, Kirill Petrenko, Kazushi Ono, Oliver von Dohnanyi, David Stahl, Yakov Kreuzberg., Arthur Fagan , Costantios Caridys, Dan Ettinger und Niksa Baresa.


Trilando - impresariaat