Harry van Berne

Trilando

impresariaat

Harry van Berne (tenor)Harry van Berne studeerde cello en solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Erna Spoorenberg. Hij vervolgde zijn studie bij o.a. Margreet Honig in Amsterdam en Anthony Rolfe Johnson in London.


Harry werkte als solist reeds met vele bekende dirigenten en orkesten samen, waaronder René Jacobs, Philippe Herreweghe, Jos van Immerseel, Ton Koopman, Michael Schneider, Jaap van Zweden, Arnold Östman, Jos van Veldhoven en Reinbert de Leeuw, The Amsterdam Baroque Orchestra, La Stagione Frankfurt, het NedPho en het Schönberg Ensemble, De Vlaamse Philharmonie en het Orchestre des Champs Elysées


Harry is een veelgevraagd solist in opera, concerten en oratoriumuitvoeringen. Tevens geeft hij liedrecitals, daarbij begeleid op piano of luit.

Als solist wordt Harry vaak uitgenodigd in eigen land en de andere landen van West-Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Japan en Zuid-Amerika.

Zijn uitgebreide repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes: van de vroege Middeleeuwen tot en met composities van eigentijdse muziek, waarvan sommige speciaal voor hem werden geschreven.


Naast zijn solistische activiteiten heeft ook de professionele ensemblezang zijn aandacht: hij maakt deel uit van de solistisch bezette, internationaal gereputeerde ensembles: Gesualdo Consort Amsterdam en het Quink Vocaal Ensemble. 


Ook geeft hij cursussen, masterclasses en workshops over specifieke onderwerpen of stijlperiodes, zowel voor solozangers als voor ensembles.


De laatste jaren is hij ook werkzaam als dirigent.