Luke Mitchell

Trilando

impresariaatLuke Mitchell  (tenor)


De Engelse tenor Luke Mitchell (1990) ontving op elfjarige leeftijd zijn eerste muzieklessen op de klarinet. Hierdoor ontstond zijn passie voor de muziek  en een groeiende interesse in het zingen. Aanvankelijk zong hij popmuziek; dankzij zijn zangdocent, Ian Ray, kwam Luke in aanraking met klassieke muziek.


In 2010 werd Luke aangenomen aan de opleiding solozang klassiek van het Conservatorium Maastricht bij docent Frans Kokkelmans. Hier kwam hij voor het eerst in aanraking met opera. Inmiddels heeft hij aan acht producties van  Opera Zuid deelgenomen in het koor van de opera. Hij wordt vaak gevraagd als solist bij concerten van het Schütz-Monteverdi Consort.  Verder zingt hij regelmatig solo in schoolproducties van het Maastrichts conservatorium. Hij is inmiddels 1ste jaars in de master-fase.


Bij het Universiteitskoor en-orkest Maastricht was hij solist in het Requiem van W.A. Mozart. In de zomercursus 2012 van de International Belcanto Academy te Düsseldorf vertolkte Luke de rol van Monostatos in Die Zauberflöte. In het voorjaar 2013 was hij te horen als Sylvain in Les Dragons de Villars gebracht door de Opéra Comique Maastricht. Na een tweede masterclass bij de IBA in 2014 waar Luke de rol van Wenzel in Die Verkaufte Braut vertolkte, studeert Luke ook bij Raymond Modesti.


Trilando - impresariaat