Pascal Pittie

Trilando

impresariaat


Pascal Pittie (tenor)De Limburgse tenor Pascal Pittie begon zijn zangstudie aan de zogenaamde VOCO opleiding aan het Jeanne d”Arc College te Maastricht waar hij les kreeg van Ingrid Kappelle. Hij vergolgde zijn studie aan het conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink en behaalde er de diploma’s eerste fase zang, tweede fase zang en operaklas allen met een onderscheiding.


Pascal Pittie verleent regelmatig medewerking aan oratoria in de benelux, Duitsland en Frankrijk. Zo zong hij onder andere de solopartijen in Die Jahreszeiten en Die Schöpfung (Haydn), Oratorium de Noël (Saint Saëns), Matthäus en Johannes Passion (Bach), Psalmus Hungericus (Kodally). Abraham and Isaac, Serenade en War Requiem (Britten) en missa sollemnis (Beethoven).


In opera’s vertolkte hij ruim 50 operarollen waaronder Ferrando (Cosi fanTutte), Tamino (Die Zauberflöte), Kohout (Het sluwe vosje (DNO)), Barbarigo (I Due Foscari (NRO)), Edmondo (Manon Lescaut (Zaterdag matinee)), Gastone (La Traviata), Prologue en Peter Quint (The turn of the Screw) en Aap (Aap verslaat de knekelgeest), Bardolfo (Fallstaf (Vlaamse Opera)).


Hij heeft meegewerkt aan verschillende internationale operafestivals zoals: De Zomeropera Haaren (Lucia di Lammermoor als Normanno), Kammeroper Konstanz (Il combattimento di Tancredi en Clorinda als de Testo en Captain Maceath in The Beggar’s opera van B. Britten), Kammeroper Schloss Rheinsberg (König Theodor in Venedig als Gafforio) en Internationale Sommeroper Schloss Weikersheim (Carmen als Remendado).


Hij werkte samen met Dirigenten als Ed Spanjaard, Gabriele Bellini, Edo de Waart, Hartmut Haenchen, Ingo Metzmacher, Vasily Petrenko, Carlo Rizzi, Koen Kessels, Jaap van Zweden en Yakov Kreizberg, en stond voor orkesten als Het L.S.O., Het Nederlands Philharmonisch orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, Het Gelders Orkest, Het orkest van het Oosten, Het Nederland Philharmonisch Orkest, Holland Symphonia, Ensemble Koln, Ensemble ´88 en het Preußische Kammer Orchester.


In 2003-2004 was hij verbonden aan de operastudio Nederland. Hij debuteerde bij de Nederlandse Opera in Samson, Bij de Vlaamse Opera met de titelrol in Albert Herring, bij de Nationale Reisopera als Erster Offizier in Henze’s Der Prinz von Homburg en bij Operá National de Lyon als Célenite in Offenbach’s Un Petit voyagedans la lune. In 2008 vertolkte Pascal de rol van Dichter in Reigen van de Vlaamse componist Phillip Boesmans in een tournee door heel Nederland. Deze productie werd geregisseerd door de bekende regisseur Harry Kupfer. In 2009 zong hij deze rol in l’Opéra Bastille in Parijs.


Pascal Pittie volgde Masterclasses bij o.a. Simjon Skigin, Elly Ameling en Athony Rolfe Johnson. In oktober 2004 won hij de Jo Bollenkamp prijs tijdens de Internationale Vocalisten Presentatie.


Daarnaast is Pascal oprichter en zanger van de opera formatie Vocal Chord, waarmee hij een brug slaat tussen klassieke muziek en popmuziek.


Recente en toekomstige engagementen zijn Lenski (Eugen Onegin), Don Jose (Carmen), Edelman (Lohengrin) en Froh (Das Rheingold)


Trilando - impresariaat