Rein Kolpa

Trilando

impresariaat

Rein Kolpa (tenor)De tenor Rein Kolpa heeft zijn opleiding genoten aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam waar hij in 1992 bij Margreet Honig afstudeerde. Hij kreeg direct een tweejarig contract bij de studio van de Opera in Keulen, waar hij veel rollen heeft gezongen.

Inmiddels heeft hij een breed repetoire opgebouwd van oratoria en liederen tot opera,  musical en operette en heeft hij gewerkt met diversen dirigenten waaronder Rene Jacobs, Gustav Leonard, Joop Schets, Jos van Veldhoven, Frans Bruggen en Jan–Willem de Vriend. In de KRO-serie in Vredenburg heeft hij de tenorpartij in de “Liebeslieder Walzer” van Brahms gezongen. Rein Kolpa was in 1995 finalist in de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie.


Rein Kolpa heeft ook verschillende rollen gezongen in o.a. Die Kölner Oper, Staatsoper Braunschweig, in The Broomhill Summerfestival in Kent, bij De Nederlandse Opera, de Vlaamse opera, Opera Groningen, Opera-Zuid, en De Nationale Reisopera. Ook in “Ahoy” in Rotterdam heeft Rein Kolpa gezongen in de opera “Pagliacci” van Leoncallo als Peppe, en in Carre in “L’Orfeo” van Monteverdi. In 2007 zong hij de rol van Cornelis Tromp in de nieuwgeschreven opera “Bestevaer”.


Rein heeft ook verschillende rollen in operettes gezongen waaronder Janczi in “Victoria und ihr Husar”, Pappacoda in “Eine Nacht in Venedig, Braziliaan in “La Vie Parisienne” en Eisenstein in “Die Lustige Witwe”.


Naast opera heeft hij ook verschillende musicalrollen gezongen waaronder Freddie in “My Fair Lady” in Zürich en St. Gallen en schitterde hij in de titelrol in “Jekyll and Hyde” bij het Ballet van Vlaanderen. Hij zong de rol van “Marius” in “Les Miserables” in Antwerpen en bij Joop vd Ende heeft hij in 42nd Street en 3 Musketiers gespeeld. In 2009 was Rein te zien als Kapitein von Trapp in de “Sound of Music” en in 2011 speelde hij de Elfenkoning Oberon in de musical “Droomvlucht”. Vorig jaar was hij nog te zien in “JHeronimus”; een nieuw geschreven opera over Jeronimus Bosch.

In Juni 2014 zal Rein in de Paradie-musical “Musicals Gone Mad” in de Nieuwe Luxor in Rotterdam spelen.


Tevens is Rein docent Zang bij de Lucia Marthas Institute for Performing Arts, en bij de Frank Sanders Akademie in Amsterdam.


Trilando - impresariaat