Teun Michiels

impresariaat

Trilando

Teun Michiels (tenor)

 

 

 

Teun Michiels, Tenor & Stadsbeiaardier van Diest

 

Tenor Teun Michiels weet zich sinds enkele jaren overtuigend te profileren in het oratorium-vak. Met zijn soepele Tenore di grazia zet hij zowat elke partij naar zijn hand, met het nodige respect voor de historische uitvoeringspraktijk.

 

Op zijn repertoire staan naast grote oratoriën zoals de Passies van Bach en Händels Messiah ook werken van o.a. Telemann, Mozart, Rossini, Berlioz, Gounod en Britten.

 

Teun werkte samen met meer dan 25 orkesten en ensembles waaronder Die Bergische Symphoniker (D), Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, het Nederlands en het Belgisch Promenade Orkest, Euterpe Baroque Consort, Aspetti Musicali, Kamerorkest Arc-en-ciel, Piacevole, Choeur Symphonique de Liège en Schola Cantorum Cantate Domino.

 

Teun genoot zijn zangopleiding achtereenvolgens aan het Conservatoire Royal de Liège en het Conservatorium van Maastricht (NL). Nadien koos hij voor Bart De Kegel als coach.

 

Pedagogie

 

Geboren in een nest van leerkrachten werd pedagogie met de paplepel meegegeven. Studenten tot een niveau brengen dat ver boven hun eigen verwachtingen ligt vindt Teun verslavend. Het is dan ook een passie. Sinds 2006 is Teun verbonden aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Heist-op-den-Berg als docent solozang. Zowel zijn Academie-klas als bloeiende privé-praktijk liggen hem nauw aan het hart. Verschillende van zijn studenten en alumni staan inmiddels zelf in het vak.

 

Jury

 

Teun is een veel gevraagd jurylid in zowel wedstrijden, aanwervingsexamens als festivals en openbare examens in het Kunstonderwijs. Hij zetelde o.m. in de finale- jury van Belfius Classics (Zang) en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

 

Jureren is, naast les geven, één van de belangrijkste taken naast het podium, vindt Teun.

 

Beiaard

 

In 2004 werd Teun Laureaat van de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" in Mechelen, met grote onderscheiding. In 2005 werd hij aangesteld tot Stadsbeiaardier van Diest. Teun was tot 2014 de jongste Stadsbeiaardier van België.

 

Als Artistiek-Directeur organiseert hij samen met de Stad Diest het Internationaal Beiaardfestival van Diest dat in 2015 al voor de 10de keer zal plaats vinden. Teun werd in zowat de hele wereld (Scandinavië, Portugal, Spanje, Frankrijk, USA, Rusland,...) uitgenodigd voor beiaardrecitals, maar focust zich nu meer en meer op het zingen.

 

 

 

Trilando - impresariaat